Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 75,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Tramin

Tramin

In het hart van Alto Adige in de stad Termeno aan de zuidkant van de Alpen vind je één van de oudste netwerken van boeren die samen een wijnmakerij vormen. Deze authentieke wijnmakerij is rijk aan traditie, en gebaseerd op een gemeenschappelijke filosofie van hard werken, toewijding, vertrouwen en creativiteit onder alle deelnemende leden. Tramin werkt op menselijke schaal waardoor delicate handoogst mogelijk is

De thuisbasis van de Gewürztraminer

Tramin werd in 1889 opgericht door dominee Christian Schrott en telt nu 270 leden verspreid over ongeveer 620 hectare. Tramin is de Duitse naam voor de stad Termeno, en is de thuisbasis van de aromatische druif Gewürztraminer. De Traminer-druif is een van de oudste ter wereld en heeft een nobele afstamming. Recente studies tonen zelfs aan dat het de voorouder is van enkele van de oudste druivensoorten, zoals Cabernet Sauvignon en Riesling, en Pinots Blanc, Gris en Noir. 

Meer dan 30 wijn labels

Ongeveer 37 hectare wijngaarden van Tramin worden momenteel verbouwd volgens biologische en biodynamische principes. De gemeenschap van Tramin produceert in totaal meer dan 30 wijnlabels, er zit dus zeker iets bij wat jij lekker vindt.