Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 75,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Langmeil

Langmeil

De geschiedenis van het wijnhuis Langmeil is samengesteld uit verhalen over een dappere pionier, een tijdloze wijngaard, de ondergang van de industrie en drie witte ridders. Dit vormt samen de erfenis van de familie Langmeil.
 
De oudste Shiraz-wijngaard ter wereld
Het verhaal begint met de pionier Christian Auricht, die in 1838 uit Pruisen emigreerde naar Australië op zoek naar religieuze vrijheid voor zijn gezin in de nieuwe wereld. Hij vestigde een van de eerste handelsdorpen van Barossa aan de oevers van de North Para-rivier en noemde het Langmeil. Deze historische plaats is tegenwoordig de thuisbasis van Langmeil Winery.
De nalatenschap van Auricht leeft vandaag nog steeds voort in de Freedom-wijngaard, geplant in 1843 door Christian Auricht. Er wordt aangenomen dat dit de oudste nog bestaande Shiraz-wijngaard ter wereld is.
 
Een Shiraz in de geest van de eerste kolonisten
Tegenwoordig is de oude wijngaard van Auricht de bron van de iconische wijn van Langmeil, The Freedom 1843 Shiraz. Deze zeldzame wijn herdenkt de pioniersgeest van de eerste kolonisten in de regio en hun bereidheid om ontberingen te doorstaan ​​voor het recht om hun geloof en hun vrijheid te behouden.