Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 75,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Host

Host

De wijn accessoires van Host maakt het decanteren van wijn makkelijk en snel.
Wijn decanteren betekent de wijn langzaam uit de fles in een andere container gieten, zonder het sediment op de bodem te verstoren. Decanteren doe je om het sediment op de bodem en restjes kurk te scheiden van vloeistof. Oude rode wijnen bevatten het meeste sediment, terwijl jonge witte wijnen het minste sediment bevatten. Sediment is niet schadelijk, maar het ziet er minder mooi uit.
 
Smaakverbetering door beluchting
Tijdens het decanteren wordt ook de smaak van de wijn verbetert door beluchting, het proces waarbij zuurstof in een vloeistof wordt gebracht. Dit wordt ook wel een wijn laten ‘ademen’ genoemd. Beluchting verzacht de tannine in de wijn en versterkt de smaken en aroma's die tijdens het bottelen nog sluimeren.
 
Sneller beluchtingsproces met de verstelbare beluchter
Met de producten van Host versnel je het decanteren door de verstelbare beluchter. Deze beluchter simuleert zes uur decanteren. Met de variabele beluchting van Host kunt je alles perfect beluchten, van een lichte Pinot Noir tot een robuuste Bordeaux. De instant beluchter van Host verbetert elke wijn door de tannine te verzachten en smaak vrij te geven.