Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 75,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Domaine Bel Avenir

Domaine Bel Avenir

Bel Avenir is Frans voor ‘mooie toekomst’. Dit was de droom van de oprichter van dit wijnhuis, een Italiaanse immigrant die zich drie generaties geleden in Beaujolais vestigde. Nu leidt zijn kleinzoon Alain Dardanelli een domein die consequent wijnen oplevert met een krachtige body en een sterke persoonlijkheid. Zijn opa’s wens is duidelijk uitgekomen.
 
Passie voor wijn maken
Alain ontdekte zijn passie voor wijnmaken op 15-jarige leeftijd en werkte samen met zijn vader totdat hij het domein in 1986 overnam. Hij leidt het nu samen met zijn vrouw Cécile en door het combineren van zijn flair en haar zakelijk, heeft het echtpaar het domein kunnen uitbreiden tot 39,5 hectare.
 
Een mooie toekomst met goede wijn
De Dardanelli's oogsten met de hand en laten hun wijnen rijpen in een spelonkachtige betonnen kelder onder het huis van Alain's ouders. In de kelder rijpen in eikenhouten vaten langzaam de gefermenteerde sappen. Het proces kan enkele maanden duren, en eenmaal gebotteld bereiken bepaalde wijnen pas na een paar jaar de volle rijpheid. Het duurt dus even maar dan proef je pas echt wat de toekomstdroom van de opa van Alain betekende. Een mooie toekomst met goede wijn.