Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 75,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Mont Marcal

Mont Marcal

Het wijnhuis Mont Marçal Vinícola werd in 1975 opgericht door Manuel Sancho. Na vele jaren van toewijding aan de wereld van de muziek, besloot hij zijn activiteiten te richten op een nieuwe kunst; de wereld van wijn en cava.
 
Een historische boerderij met 40 hectare wijngaard
Mont Marçal is gevestigd in een originele, uit de 14e eeuw daterende boerderij in het hart van Penedes in Spanje, 220 meter boven zeeniveau.
De bakstenen die zijn gebruikt in de vloer en de kozijnen geven het gebouw zijn unieke identiteit. Aan het einde van de 19e eeuw werd de boerderij omgebouwd tot een klooster voor de orde van de Karmelieten zonder zijn charme te verliezen.
 
De bijzondere cava’s van Mont Marçal
De boerderij heeft 40 hectare eigen wijngaarden die zijn samengesteld uit inheemse variëteiten zoals Macabeo, Xarello, Parellada en Tempranillo, evenals andere perfect aangepaste variëteiten zoals Chardonnay, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon.
Vooral de cava’s van Mont Marçal zijn aan te bevelen. Het doel is om cava's te produceren die passen bij de smaak van verschillende klantensegmenten. De cava’s zijn lichtgeel van kleur met fijne bubbels en hebben aroma's van gist en fruitcompote, met een afdronk van rijp fruit.